۵ علامتی که نشون میده برای کاهش وزن غذای خیلی کمی می خورید

 

اگه در مسیر کاهش وزن قرار دارید منطقی به نظر میرسه که تا حد ممکن کالری بیشتری رو از رژیم غذاییتون حذف کنید. متأسفانه ممکنه خوردن بسیار کم نه تنها رسیدن به وزن سالم رو برای شما سخت تر کنه بلکه باعث سایر مشکلات سلامتی هم بشه. به عبارت دیگه، خوردن کمتر از نیاز میتونه باعث بروز مشکلاتی بشه.

هر کس برای زنده ماندن به مقدار مشخصی از کالری یا انرژی نیاز داره. خوردن کمتر از حد مورد نیاز بدن میتونه باعث کند شدن متابولیسم و شروع بدن به حفظ اونچه برای زنده موندن نیاز داره بشه. گرسنگی و احساس سیری تنها نشانگر این نیست که آیا بدنتون رو به طور مناسب تغذیه میکنید یا خیر. در واقع اعمال محدودیت رژیم غذایی کوتاه مدت و بلند مدت بر وزن و روشهای سنتی کاهش وزن و محرومیت از کالری ممکنه مانعی برای بسیاری از اهداف سلامتی باشه.

برای تعداد زیادی از مشتریان رژیمهای کاهش وزن پیش اومده که هیچ کدوم از رژیم ها به معنای واقعی “موثر” نبوده اند و پس از قطع رژیم، وزن کاهش یافته دوباره برگشته. به طور کلی ممکنه افراد در صورت عدم موفقیت طولانی مدت در رژیم احساس شکست کنن. تحقیقات کمی وجود داره که نشون بده رژیم های غذایی عجیب و غریب منجر به کاهش وزن طولانی مدت بشه. این اولین چیزیه که من برای مشتریانم توضیح میدم تا اونها احساس شکست یا شرمندگی نکنن زیرا اونها هیچ اشتباهی نکرده ان.

دلایلی-که-نشون-میده-برای-کاهش-وزن-غذای-خیلی-کمی-میخوریددر اینجا برخی از علائم رایج که شما متوجه میشید برای تغذیه بدنتون غذای بسیار کمی میخورید وجود داره. در صورت شک، همیشه ایده خوبیه که با یه متخصص تغذیه یا متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.

۱. شما به طور مدام در مورد غذا فکر می کنید

عدم خوردن مداوم غذای کافی اغلب منجر به مشغله زیاد در مورد غذا و افکار مداوم در مورد غذا، وعده های غذایی یا میان وعده ها میشه. این میتونه در رفتارهایی مثل مرور منوهای رستوران به صورت آنلاین، وسواس در مورد دیدن صفحات آشپزی در رسانه های اجتماعی یا تماشای برنامه های آشپزی به طور مدام ظاهر بشه. ارتباط محرومیت از رژیم غذایی و مشغله ذهنی غذایی برای اولین بار توسط Ancel Keys در آزمایش مهم گرسنگی مینه سوتا در طول جنگ جهانی دوم کشف شد. بسیاری از شرکت کنندگان در این تحقیق اعتراف کردن که با وسواس زیاد دستورالعمل ها و کتاب های دستور العمل های آشپزی رو جمع آوری میکردن و با ادامه مطالعه، غذا به تنها چیزی تبدیل شده که اونها در مورد اون فکر میکردن. در حالی که این یه مثال فوق العاده است، رژیم غذایی مزمن و محرومیت از غذا که در فرهنگ امروز رایجه میتونه تأثیر کاملا مشابهی داشته باشه.

۲. شما خسته و آشفته هستید

وقتی مدت زیادی غذا نخورده اید، قند خون تمایل به کم شدن داره. اگه برای افزایش قند خون چیزی نخورید و همچنان پایین بمونه توانایی تمرکز، صبوری با دیگران و تمرکز ذهنیتون پایین میاد و وارد حالت تندخویی میشید که با خوردن به راحتی قابل برگشته. خستگی و کسالت هم یکی دیگه از علایم عدم خوردن به اندازه مورد نیازه زیرا به سادگی انرژی کافی برای بدن تامین نمیشه. این نشانه ها غالباً شیوه بدن ماست که به طور ذاتی به ما میگه که واقعاً به چه چیزی نیاز داریم.

۳. نمیتونید بخوابید

هیچ چیزی بدتر از این نیست که احساس خستگی کنید اما نتونید بخوابید. این یکی دیگه از نتایج رایج محرومیت از رژیم غذاییه. تحقیقات اخیر بر اختلالات خوردن و خواب برای نوزادان مبتلا به سوء تغذیه و تأثیر عمیق رژیم غذایی بر چرخه خواب تأکید میکنه. علاوه بر این ثابت شده که بازسازی رژیم غذایی و حفظ انرژی کافی هم میتونه الگوهای طبیعی خواب و بیداری ما رو بازیابی کنه.

۴. دچار یبوست شده اید

وقتی بدن شما به طور مداوم کالری کافی برای برآوردن نیازهای شما رو دریافت نمیکنه دستگاه گوارش ممکنه غذا رو به آرومی در سیستم شما حرکت بده تا انرژی خودش رو حفظ کنه و در نتیجه میتونه باعث یبوست بشه. به طور مشابه عدم مصرف فیبر کافی هم میتونه باعث یبوست بشه.

۵. وزنتون ثابت مونده یا زیاد شده

وقتی ترازو تکون نمیخوره یا اگه در حین رژیم شروع به افزایش وزن میکنید، پاسخ اینه که حتما غذای کمی میخورید. به جای تأمین انرژی کمتر برای بدن که تداوم اون با کاهش وزن مبارزه میکنه، اغلب راه حل این مشکل خوردن بیشتره. با افزودن یک یا دو میان وعده بین وعده ها شروع کنید و مطمئن بشید که همه درشت مغذی ها مثل پروتئین، چربی و کربوهیدرات ها رو شامل میشه. وقتی بدن رو درست تغذیه می کنید، وزن شما به جایی میرسه که باید باشه.دلایلی-که-نشون-میده-برای-کاهش-وزن-غذای-خیلی-کمی-میخورید.png1.jpg2در پایان باید این نکته رو یادآور بشیم که تغذیه ناکافی برای مدت طولانی به کاهش وزن کمک نمیکنه و اغلب میتونه اثر معکوس داشته باشه و همچنین منجر به کمبودهای تغذیه ای بشه. در تجربه داشتن یک عدد هدف برای دستیابی به کاهش وزن مناسب نیست. اغلب اهداف کاهش وزن ناشی از تمایل به شبیه شدن به نسخه بسیار محدود از چیزیه که جامعه اون رو به عنوان یه بدن ایده آل یا قابل قبول فرض میکنه. در عصر حاضر، ما منحصر به فرد بودن هر بدن رو تشخیص میدیم و همه ما ظاهری یکسان نداریم. علاوه بر این، ما میدونیم که وزن به تنهایی یه شاخص قابل اعتماد برای سلامتی نیست. به جای وزن کردن خودتون برای سنجش میزان پیشرفت، سعی کنید از اهداف غیر مقیاسی استفاده کنید مثل استفاده از ۲ تا ۳ وعده سبزیجات در روز یا بررسی احساساتتون و اینکه آیا انرژی کافی دارید و میتونید با فرزندانتون بازی کنید یا در این شرایط سخت ادامه بدید. تمرکز بر این نوع پیشرفت، مثبت، طولانی مدت و ارتقاء دهنده سلامتیه. امیدواریم که اگر در مسیر کاهش وزن قرار دارید نکات بالا بتونه کمکتون کرده باشه 🙂

منبع: myfitnesspal

دیدگاه خود را ثبت کنید

فروشگاه پا به پا راه اندازی شد l ارسال به سراسر ایرانکلیک کن
+ +